Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.06.2011

Vlad Filat va efectua o vizită în oraşul polonez Wroclaw pentru a participa la „Forumul Global Wroclaw 2011”

Vlad Filat va efectua o vizită în oraşul polonez Wroclaw pentru a participa la „Forumul Global Wroclaw 2011”

În perioada 9-11 iunie 2011, Prim-ministrul Vlad Filat va efectua o vizită în oraşul polonez Wroclaw pentru a participa la „Forumul Global Wroclaw 2011", în cadrul căruia îi va fi înmînat Premiul pentru Libertate decernat de Consiliul Atlantic al SUA.

Actuala ediţie a Forumului Global de la Wroclaw va întruni un număr de peste 200 de politicieni şi reprezentanţi notorii ai cercurilor de afaceri pentru a discuta rolul Europei Centrale, în calitate de partener strategic al Statelor Unite, în eforturile comune de a fortifica cooperarea între SUA şi Europa în plan economic, politic şi de securitate. Printre participanţii la eveniment vor fi factori influenţi de pe ambele continente, printre care Preşedintele Poloniei Bronislaw Komorowski, Senatorul American John McCain, Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei Radoslaw Sikorski, Adjunctul Secretarului SUA pentru Apărare responsabil de relaţiile internaţionale de securitate Alexander Vershbow etc..

De remarcat că prestigiosul Premiu pentru Libertate se acordă tradiţional personalităţilor marcante care au contribuit substanţial la promovarea valorilor democratice în lume. Premierul Vlad Filat va primi acest premiu alături de Senatorul american John McCain, Ministrul de Externe al Poloniei Radoslaw Sikorski, precum şi unii lideri ai mişcărilor democratice din Belarus şi Egipt.

Anterior, printre beneficiarii Premiului pentru Libertate s-au numărat ex-Secretarul General NATO şi Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă şi de Securitate al Uniunii Europene, Javier Solana, Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, ex-preşedintele Poloniei, Alexander Kwasniewski.

În cadrul Forumului, Prim-ministrul Republicii Moldova va ţine un discurs la tema „Consolidarea proceselor democratice din lume", relatează un comunicat al Execuvivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus