Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.06.2011

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii companiei franceze Thales

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii companiei franceze Thales. Discuţia s-a axat pe subiecte privind cooperarea moldo-franceză în domeniul transportului aerian, în special, a securităţii şi controlului aerian. Olivier Achard a menţionat că Thales este lider european în sisteme informaţionale pentru securitatea traficului aerian, transport şi apărare, cu operaţiuni în mai mult de 50 ţări.

„Sistemele de control aerian elaborate de compania noastră există în multe ţări din Europa, Caucaz şi Asia Centrală", a specificat oficialul.

De asemenea, Olivier Achard a menţionat că compania Thales, avînd o vastă experienţă în domeniu, este dispusă să contribuie la modernizarea sistemului de control aerian al Republicii Moldova şi racordarea lui la sistemul internaţional şi european - ICAS şi Eurocontrol.

„Domeniul în cauză este extrem de important pentru Republica Moldova, în contextul dialogului purtat de Guvernul RM cu structurile europene privind aderarea ţării noastre la Spaţiul Aeronautic Comun European", a spus Prim-ministrul.

La întrevedere a participat Pierre Andrieu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, şi Olivier Achard, vicepreşedintele companiei internaţionale Thales Air Systems, informează Serviciul de presă al Executivului.


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus