Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-01/un-militar-condamnat-pentru-jaf-furt-shi-escrocherie-21276.html
Data: Jun 1, 2011 (09:29)

Un militar condamnat pentru jaf, furt şi escrocherie

Procuratura Militară Chişinău informează că recent, un militar în termen al Armatei Naţionale a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii şi exercita activităţi în organele de stat pe un termen de 2 ani.

Procurorii militari au stabilit că la 8 martie 2011, în jurul orei 23.00 învinuitul a părăsit unitatea militară. Aflîndu-se ilegal în afara unităţii şi neavînd surse de existenţă acesta a comis o escrocherie în privinţa a doi minori în or. Soroca, a furat un televizor în s.Egoreni, Soroca, iar în Străşeni a jefuit o domnişoară.

În total militarul a sustras bunuri în valoare de 3620 lei.

În rezultatul acţiunilor operative ale procurorilor militari, soldatul a fost reţinut, iar bunurile sustrase de către acesta - depistate şi restituite proprietarilor.

Procurorii menţionează că, pînă la încorporare inculpatul a comis patru sustrageri, de fiecare dată însă s-a împăcat cu părţile vătămate.

Urmărirea penală a fost exercitată de Procuratura Militară Chişinău, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.