Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-06-01/profesor-prins-in-flagrant-cu-2100-lei-bani-strin-i-pentru-examenul-la-matematica-21277.html
Data: Jun 1, 2011 (09:35)

Profesor prins în flagrant cu 2100 lei – bani strînși pentru examenul la matematică

Potrivit CCCEC, un profesor de matematică din cadrul Colegiului Politehnic din mun. Bălţi a fost reținut azi de către DGT Nord a Centrului anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta a fost prins după ce a primit 2100 lei de la șefa unei grupe de elevi ai anului I - bani pretinși pentru susţinerea cu succes a examenului la „Matematică".  

Reţinerea a avut loc în mun. Bălţi, la intersecţia străzilor Puşkin şi Sf.Nicolae, banii marcați mită CCCEC fiind depistaţi în automobilul personal al bănuitului. Potrivit denunțătorului, 21 de elevi ar fi adunat bani pentru mulțumirea dascălului.

Pe cazul extorcării a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă.

Totodată, procurorii anticorupție au pornit un dosar penal pe faptul traficului de influență, comis de către persoana care a intermediat discuțiile dintre profesor și elevi. Aceasta  (șefa grupei) ar fi  declarat că are influenţă asupra unor profesori din cadrul Colegiului Politehnic din mun. Bălţi și că-i poate determina pe ultimii să favorizeze susţinerea examenului la disciplina „Matematica" cu note înalte.

La moment cazul este cercetat de Procuratura anticorupție, dat fiind faptul că intermediara este minoră.