Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.06.2011

Primăria municipiului Chişinău a pregătit un program vast consacrat copiilor

Primăria municipiului Chişinău a pregătit  un program vast consacrat copiilor

De 1 iunie, când comunitatea internaţională marchează Ziua Copilului, Primăria municipiului Chişinău a pregătit  un program vast consacrat copiilor, precum şi părinţilor lor. Startul acţiunilor pentru copii va fi dat la ora 10.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, prin deschiderea oficială a sărbătorii, după care, în parcuri şi zone de divertisment vor urma diverse manifestări cu şi pentru copii (organizate de Direcţia Educaţie, Direcţia pentru Protecţia  Drepturilor Copilului, Direcţia Cultură şi preturile de sector).

Între orele 12.00 şi 18.00, la Parcul Dendrariu din sectorul Buiucani (str. George Enescu 5), cei mici vor avea posibilitatea de a se întâlni cu personaje din basme, dar şi cu personalităţi din lumea reală, cu scriitorii pentru copii: Spiridon Vangheli, Vesile Romaniciuc, Iulian Filip, Ianoş Ţurcanu, Constantin Dragomir. Totodată, copiii vor lua lecţii de dans de la maeştrii  ansamblului „Mărţişor".

Spiritul sărbătorii va fi animat de către moderatori, clovni, actori-păpuşari. Micuţii vor avea posibilitatea să se distreze mergând cu trenuţul, participând la concursuri; savurând îngheţată şi bomboane. Cei mai isteţi se vor alege cu cadouri, cărţi şi dulciuri.

De la ora 15.00, în Scuarul Catedralei, va fi organizat un concert cu participarea copiilor talentaţi din municipiu şi a vedetelor  autohtone, iar spectatorii, 1500 copii din internate, de la centrele pentru minori, aflaţi sub tutelă şi din familii defavorizate vor beneficia de cadouri şi de îngheţată.  

Între orele 18.00 şi 22.00, în Scuarul Operei Naţionale, pentru copii, dar şi pentru părinţii lor va avea loc un spectacol cu bijuterii ale muzicii clasice universale, în interpretarea Orchestrei Simfonice a Companiei „Teleradio Moldova". Vor răsuna creaţii din filme, valsuri celebre, semnate de Johann Strauss, Eugen Doga, Jacques Offenbach etc.

Concertul va continua cu evoluarea vedetelor autohtone, precum: Nelly Ciobanu, Georgeta Voinovan, Adrian Ursu, Alexandru Manciu, Aura etc.

Surpriza seriii va fi cunoscuta trupă românească „Taxi", relateaza Serviciul de presa al Primariei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus