Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.05.2011

Cea de a 39-a şedinţă a Consiliului Electroenergetic al ţărilor CSI se desfăşoară la astăzi la Almatî, Kazahstan

Republica Moldova este reprezentată la reuniune de către viceministrul Economiei, Ilarion Popa, şi Veaceslav Ignatov, şeful serviciului centrale dispecer, şef adjunct al direcţiei centrale de dispecer la „Moldelectrica".

Delegaţiile din CSI vor examina rezultatele activităţii sistemelor energetice ale ţărilor CSI în perioada toamnă-iarnă 2010-2011, rezultatele activităţii Consiliului Electroenergetic al ţărilor CSI pe perioada 1992-2011 şi direcţiile principale de colaborare a ţărilor CSI în domeniul electroenergetic.

Totodată, urmează a fi ajustate actele ce reglementează activitatea Consiliului Electroenergetic al ţărilor CSI în corespundere cu Regulamentul de bază privind organele sectoriale de colaborare, aprobat de şefii de stat din CSI, examinată activitatea grupului de lucru pentru formarea pieţei energetice comune în CSI, dar şi posibilităţile de colaborare cu instituţia europeană similară - Euroelectric.

Potrivit ME,părţile vor aproba şi un plan de acţiuni pentru comemorarea victimelor catastrofei de la Staţia Atomică de la Cernobâl, la cea de a 25-a aniversare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus