Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.05.2011

A fost reţinută una dintre persoanele care, se presupune, că ar fi intermediat delapidările de la Chişinău Gaz

Centrul anticorupţie împreună cu procurorii a reţinut un tînăr în vîrstă de 25 de ani, care se bănuieşte că ar fi intermediat delapidările de la Chişinău Gaz. Reţinerea a avut loc în faţa Gării auto din Chişinău, strada Mitropolit Varlaam, colţ cu Tighina.

Potrivit CCCEC, operaţiunea a inclus intervenţia forţelor speciale, deoarece, conform informaţiilor deţinute, bănuitul dispune de armă. La momentul reţinerii acesta nu era înarmat, dar a opus rezistenţă fizică.

Potrivit informaţiilor preliminare deţinute de organul de urmărire penală, bărbatul ar fi acţionat în înţelegere prealabilă cu responsabili de la Chişinău Gaz , avît ca scop sustragerea mijloacelor financiare de la întreprindere.

Concret, tînărul găsea consumatori care acceptau să-i plătească o sumă mai mică decît cea indicată în factură, după care acesta convenea cu funcţionari din cadrul Chisinău Gaz „lichidarea datoriilor".

Astfel, în factura beneficiarului apăreau datorii „0", iar de facto, în contabilitatea furnizorului acestea persistau.

Deocamdată ofiţerii de urmărire penală investighează suma prejudiciului cauzat consumatorilor, dar şi întreprinderii, urmînd să fie identificate persoanele implicate în acţiunea ilicită.

La moment,  bănuitul se află în incinta CCCEC, fiind audiat de ofiţerii anticorupţie pentru elucidarea tuturor circumstanţelor.

Precizăm că CCCEC şi Procuratura anticorupţie investighează cazul delapidărilor de la Chişinău Gaz, iar persoana reţinută la moment este unul din intermediarii din această schemă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus