Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.05.2011

Ofiţer al Armatei Naţionale condamnat pentru escrocherie

Procuratura Militară Chişinău informează că recent, un ofiţer al Armatei Naţionale în grad de locotenent major a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de escrocherie. Ofiţerul a fost învinuit de procurorii militari că, în perioada anului 2010 - februarie 2011, prin abuz de încredere a însuşit de la subalternii şi camarazii săi de serviciu - bani, telefoane mobile, laptop-uri, în valoare de peste 35 mii lei.

Datorită intervenţiei operative a procurorilor, o parte din bunurile însuşite de militar au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate. Astfel, de la o casă de amanet din capitală au fost ridicate 3 laptop-uri, pe care ofiţerul le-a însuşit de la subalterni.
Pentru infracţiunea comisă militarul a fost condamnat la 4 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de 3 ani. Totodată acesta a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de 2 ani, fiindu-i retras şi gradul de locotenent-major.

Urmărirea penală a fost exercitată de Procuratura Militară Chişinău, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus