Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.05.2011

O profesoară a fost reţinută de ofiţerii anticorupţie, fiind bănuită de trafic de influenţă

Potrivit CCCEC, o profesoară de română de la liceul teoretic „V. Maiakovski" din municipiul Bălţi a fost reţinută ieri, 25 mai de ofiţerii anticorupţie, fiind bănuită de trafic de influenţă. Femeia ar fi pretins 300 de lei de la un elev de clasa a 9-a pentru a-i organiza o notă bună la examenul de promovare în clasă liceală.

Potrivit declarantului, profesoara i-ar fi spus că are influenţă asupra membrilor din comisia de examinare şi că-i poate determina să-l ajute la examenul de geografie.

Pe acest caz, a fost iniţiată o cauză penală în temeiul alineatul 2 art. 326 Cod penal al Republici Moldova - „traficul de influenţă".

Reţinerea în flagrant a avut loc chiar pe holul Liceului teoretic „V. Maiakovski" din Bălţi.

În preajma perioadei examenelor si a sesiunii de Bacalaureat, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei solicită tuturor celor implicaţi în procesul în cauză să denunţe orice caz de corupţie legat de colectarea ilicită de mijloace financiare sau alte bunuri.

Amintim că la CCCEC funcţionează non-stop linia fierbinte 257-257, iar Direcţiile generale teritoriale  Nord şi Sud  pot fi contactate la numerele de telefon ale unităţilor de gardă (299 2 16 77) - Cahul şi (231 2 70 52) - Bălţi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus