Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-25/in-parlament-va-fi-prezentat-un-raport-privind-realizarea-strategiei-de-parteneriat-a-bancii-mondial-21220.html
Data: May 25, 2011 (19:55)

În Parlament va fi prezentat un raport privind realizarea Strategiei de Parteneriat a Băncii Mondiale cu R.Moldova pentru perioada anilor 2009-2012

Președintele Parlamentului Marian Lupu, Președinte interimar al Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Philippe H. Le Houerou, vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală. În cadrul întrevederii s-a convenit ca, după alegerile locale din 5 iunie, în Parlament să fie prezentat un raport privind realizarea Strategiei de Parteneriat a Băncii Mondiale cu Republica Moldova pentru perioada anilor 2009-2012.

Philippe H. Le Houerou l-a prezentat șefului statului pe Abdoulaye Seck, noul manager al Băncii Mondiale pentru Moldova.
Președintele Marian Lupu a salutat noul reprezentant al BM pentru Republica Moldova, dorindu-i succes în activitate.
"Banca Mondială este unul din cei mai importanți parteneri strategici pentru Republica Moldova, parteneriat, care trebuie dezvoltat și extins", a spus Marian Lupu.

Potrivit Președintelui, în perioada de după anul 1992, cînd Republica Moldova a devenit membru al Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare și membru al Grupului Băncii Mondiale, în țara noastră au fost realizate peste 60 de proiecte comune în sumă de cca 650 mln dolari.

În opinia vicedirectorului BM, Republica Moldova și-a revenit repede din criză și a înregistrat deja o creștere economică. "Acum trebuie să convenim asupra pașilor următori ce trebuie întreprinși în comun pentru a consolida această creștere economică", a spus Philippe H. Le Houerou, informează Serviciul de presă al Legislativului.