Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-24/procuratura-militara-chishinau-a-atacat-sentintza-in-cazul-soldatzilor-maltratatzi-21195.html
Data: May 24, 2011 (11:23)

Procuratura militară Chişinău a atacat sentinţa în cazul soldaţilor maltrataţi

Prin sentinţa Judecătoriei Militare Chişinău un militar în termen a fost amendat pentru maltratarea a cinci colegi.
Potrivit procurorilor, cazul a avut loc în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, pe teritoriul unităţii Centrului de Asigurare a Departamentului Trupelor de Carabinieri. Militarul în termen, sub diferite pretexte inventate, intenţionat le-a aplicat altor 5 soldaţi lovituri cu pumnii şi picioarele, în diferite regiuni ale corpului. În urma acţiunilor violente, părţilor vătămate le-au fost cauzate dureri fizice.

Instanţa de judecată l-a recunoscut vinovat şi amendat cu 250 u.c. (5 mii lei) pentru comiterea: încălcării regulilor statutare cu privire la relaţiile dintre militari dacă între ei nu există raporturi de subordonare: actelor de violenţă săvîrşite asupra militarilor.

Procuratura Militară Chişinău, care a exercitat urmărirea penală pe acest caz, consideră această pedeapsă prea blîndă şi a atacat-o în Curtea de Apel Chişinău, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.