Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.05.2011

Prima conferinţă naţională privind energia durabilă şi eficienţa energetică va avea loc la Chişinău

Prima conferinţă naţională privind energia durabilă şi eficienţa energetică va avea loc la Chişinău

Conferinţa Naţională "Energia Durabilă şi Eficienţa Energetică pentru Mediul de Afaceri" este organizată la iniţiativa BERD Business Advisory Services Moldova, cu susţinerea financiară a Guvernului Suediei. Obiectivul de bază al evenimentului este sporirea nivelului de informare a întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM-uri) cu privire la eficienţa energetică şi utilizarea energiei regenerabile în Republica Moldova, de a promova beneficiile utilizării eficiente a resurselor energetice şi instrumentele existente de finanţare a proiectelor din domeniu pentru ÎMM-uri. Conferinţa va avea loc în data de 1 iunie 2011.

BERD Business Advisory Services Moldova invită comunitatea de afaceri din Republica Moldova să participe la Conferinţa Naţională "Energia Durabilă şi Eficienţa Energetică pentru Mediul de Afaceri", în cadrul căreia vor susţinute prezentări din partea reprezentanţilor Guvernului Republicii Moldova, BERD, MoSEFF, Ambasadei Suediei în Moldova, Delegaţiei Uniunii Europene, întreprinderilor locale, etc .

„Obiectivul Conferinţei este stimularea utilizării eficiente a resurselor energetice de către companiile locale precum şi familiarizarea comunităţii de afaceri despre avantajele economice ale energiei durabile ca factor-cheie pentru creşterea competitivităţii întreprinderilor. Aşadar, încurajăm întreprinzătorii să participe la Conferinţă şi să cunoască mai mult despre politica statului în acest domeniu, instrumente financiare existente şi istorii de succes ale companiilor locale care au investit în eficienţa energetică", a spus Veronica Arpintin, Managerul BERD Business Advisory Services Moldova.

Companiile interesate să participe la Conferinţa Naţională „Energia Durabilă şi Eficienţa Energetică pentru Mediul de Afaceri" sunt invitate să contacteze BERD Business Advisory Services Moldova pentru înregistrarea participării, precum şi pentru informaţii suplimentare sau să viziteze www.bas.md. Participarea la conferinţă este gratuită.

BAS Moldova oferă ÎMM-urilor locale asistenţă în identificarea şi definirea necesităţilor de afaceri ale întreprinderilor, cooperare în selectarea celor mai eficienţi consultanţi locali pentru soluţionarea problemelor specifice de business cu care se confruntă întreprinderile, precum şi granturi pentru co-finanţarea proiectelor de consultanţă.

BAS Moldova este implementat în Moldova din 2005, în această perioadă fiind susţinute în jur de 300 de ÎMM-uri din Moldova din diferite sectoare ale economiei, precum agricultura, industria alimentară, TI, comerţul cu ridicată şi amănuntul, industria de confecţii. BAS Moldova susţine companiile beneficiare prin rambursarea până la 70% din costurile proiectului de consultanţă, suma maximă fiind de €10.000. Valoarea totală a asistenţei BAS oferită până la moment ÎMM-urilor din Moldova este de cca €1,4 millioane.

În prezent, BAS Moldova se concentrează în promovarea implementării proiectelor de eficienţă energetică (cu susţinerea Guvernului Suediei), îmbunătăţirea competitivităţii afacerilor în zonele rurale, încurajarea femeilor-antreprenori.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus