Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.05.2011

Şi în acest an Centrul anticorupţie va fi cu ochii pe sesiunile de bacalaureat

Potrivit CCCEC, în scopul prevenirii şi curmării infracţiunilor de corupţie, ofiţerii vor monitoriza examenele din punct de vedere operativ, asigurînd desfăşurarea acestora  în scrictă conformitate cu legea, fără a aduce careva atingeri drepturilor participanţilor la BAC.

Toate aceste acţiuni au fost discutate în cadrul a trei seminare, desfăşurate în comun cu Ministerul Educaţiei şi Agenţia de Evaluare şi Examinare pe parcursul unei săptămâni.

Instruirile au fost destinate  preşedinţilor şi secretarilor centrelor de BAC din zona de centru a republicii, din municipiul Chişinău şi centrelor de BAC din colegii şi universităţi, iar scopul acestora a fost „formarea unei atitudini adecvate în raport cu ideea de corectitudine, transparenţă şi obiectivitate a procesului de organizare şi desfăşurare a sesiunii de examene 2011".

Astfel, pentru a nu interveni în plină sesiune, Centrul a recomandat personalului implicat în procesul de examinare şi evaluare, liceenilor, părinţilor acestora, să respecte cerinţele Regulamentului de organizare şi desfăşurare a examenelor de bacalaureat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus