Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.05.2011

Procuratura Generală a retras din gestiunea poliţiei dosarul „fraudelor de la Chisinau Gaz”

Procuratura Generală a retras din gestiunea poliţiei dosarul „fraudelor de la Chisinau Gaz”

Procurorul General, dl Valeriu Zubco a dispus, printr-o ordonanţă, retragerea din gestiunea Comisariatului de Poliţie al sectorului Rîşcani a cauzei penale (pornite pe 25 martie 2011) privind fraudele de la Chişinău Gaz prin care atît consumatorii, cît şi agentul economic au fost prejudiciaţi în proporţii deosebit de mari.

Potrivit Ordonanţei semnate încă pe 10 mai 2011, pentru a asigura principiului obiectivităţii cercetărilor pe caz respectivul dosar a fost transmis pentru investigare Procuraturii Anticorupţie.

Ţinînd cont de caracterul complex al cauzei penale, Procurorul Anticorupţie a dispus crearea unui grup de urmărire penală, format din procurori şi ofiţeri ai CCCEC care au misiunea de a investiga operativ şi obiectiv acest dosar.

Urmărirea penală continuă, actualmente, de către procurori fiind dispusă revizia economico-financiară în cadrul SRL „Chişinău Gaz" pentru a stabili suma exactă a pagubelor pricinuite.

Concomitent, procurorii audiază funcţionari din cadrul SRL „Chişinău Gaz", persoanele fizice - beneficiari care au achitat ilegal serviciile comunale pentru gaze naturale, precum şi stabilesc intermediarii implicaţi în această schemă de fraudare.
Procuratura Anticorupţie aduce la cunoştinţă că, în calitate de bănuit în acest dosar figurează contabila întreprinderii, care este cercetată în baza articolului „delapidarea averii străine" din Codul penal.

Procuratura va informa cu privire la evoluţia cercetărilor, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus