Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.05.2011

Dosarul interceptării ilegale a convorbirilor lui Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă

Procuratura Generală a mai declanşat recent o cauză penală pe faptul excesului de putere şi violării dreptului la secretul convorbirilor telefonice în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate, comis de către persoane cu funcţii de răspundere.

Potrivit materialelor cauzei penale, în intervalul ianuarie - septembrie 2009, subdiviziunea specializată din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate, în mod ilegal a interceptat convorbirile telefonice ale lui Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă. 
La etapa dată, procurorii efectuează acţiuni de urmărire penală întru cercetarea multilaterală, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei, identificarea persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere.

Procuratura Generală aduce la cunoştinţă că în total, în judecată au fost deja expediate pentru examinare 5 dosare de acest gen, unde, în calitate de părţi vătămate figurează 17 persoane printre care: Alexandru Tănase, Mihai Godea, Nagacevschi Vitalie, Nagacevschi Viorica, Untilă Veaceslav, Urechean Serafim etc., informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus