Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.05.2011

Declarația PCRM privind Consiliul Naţional pentru Reforma Organelor de Drept

Referitor la crearea, sub egida instituției prezidențiale, a  Consiliului Naţional pentru Reforma Organelor de Drept, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova declară următoarele.

PCRM consideră că crearea unui organ consultativ care ar urma să promoveze reforme în domeniul justiției și ocrotirii normelor de drept, constituit în marea majoritate din exponenți ai actualei guvernări care, în ultimii doi ani, au demonstrat o totală lipsă de respect față principiile unui stat de drept și democratic este o adevărată profanare a acestei nobile idei.

Persoanele care: au stat la baza încălcării flagrante a Legii Supreme în stat; refuză să execute Constituția și hotărîrile Curții Constituționale privind alegerea șefului statului; propun revizuirea bazelor constituționale printr-o lege inferioară; adoptă legi anticonstituționale, reducînd toate garanțiile sociale reprezentanților organelor de drept, fapt ce generează concedieri în masă, crearea haosului și creșterea criminalității; depun toate eforturile de a-și supune justiția în interese proprii; stau la baza încălcărilor în masă a drepturilor omului etc, de jure și moral nu au cum să conducă cu reformarea organelor de drept.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova consideră că acest consiliu, creat doar pe criterii politice și condus doar de exponenții unui singur partid, vine doar să distragă atenția publicului, are o conotație pur electorală și nu va avea nici un rezultat la nivel practic. Dacă ar exista voință politică, reformele s-ar produce și fără crearea, de ochii lumii, a diferitor organe consultative doar în ajun de alegeri.

Luînd act de cele expuse, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova declară că reprezentanții fracțiunii PCRM, inlcuși în acest consiliu fără a fi anunțați și consultați din timp, nu vor participa la această farsă.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus