Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.05.2011

Către 1 iunie, unele familii cu copii vor beneficia de ajutoare materiale

În scopul  realizării Planului acţiunilor consacrate Zilei Internaţionale a Ocrotirii Copilului - 1 iunie, din Fondul Republican de susţinere socială a populaţiei au fost alocate 5,6 mln. lei pentru acordarea ajutoarelor materiale unice familiilor defavorizate cu copii prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, care vor stabili categoriile beneficiarilor şi mărimea acestor ajutoare prin deciziile  consiliilor de administraţie.

 În mod obligatoriu de ajutoare vor beneficia copiii din casele de copii de tip familial şi serviciul de asistenţă parentală profesionistă. Stabilirea beneficiarilor din rîndul copiilor orfani neinstituţionalizaţi, copiilor invalizi, familiilor numeroase şi monoparentale se va efectua prin intermediul comisiilor obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutoarelor materiale pe lîngă primăriile localităţilor. În mun.Chişinău ajutoarele unice vor fi acordate copiilor orfani, care sunt absolvenţi ai claselor a 9a; 11a şi 12a din mijloacele bugetului local în sumă de 376,0 mii lei.

În total vor fi valorificate circa 6,0 mln.lei sau cu 0,2 mln lei mai mult comparativ cu programa realizată în anul precedent prin intermediul căreia au beneficiat de ajutoare peste 26 mii de familii defavorizate cu copii, informeaza Serviciului presa al Ministerului Muncii, Protectiei Sociale si Familiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus