Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.05.2011

Detalii privind accidentul din zona de frontieră Galaţi, România

Potrivit MAEIE, cazul bărbatului, decedat în dimineaţa zilei de ieri, 19 mai, în zona de frontieră Galaţi într-un accident aviatic, a fost transmis de către Serviciul Investigaţii Criminale al Inspectoratului judeţean de Poliţie Parchetului din Galaţi. Corpul neînsufleţit al bărbatului se află acum la morga spitalului judeţean, unde este efectuată expertiza medico-legală şi alte investigaţii necesare identificării persoanei respective. Deltaplanul  a fost preluat de experţii în domeniu, pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului.

Bărbatul nu a fost identificat până la această oră. Conform informaţiilor operative, oferite Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti de către Şeful Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului judeţean de Poliţie Galaţi, Ştefan Căpătan, pilotul nu avea asupra sa vreun act de identitate, precum nici documente care ar confirma înregistrarea deltaplanului în RM. Singura probă că ar fi cetăţean al RM este moneda de 10 bani moldovenesti, gasită în unul din buzunarele victimei. Potrivit lui Căpătan, aparatul de zbor plana nerugulamentar, iar persoana care se afla în deltaplan a decedat prin cădere liberă de la o înălţime de aproximativ 400 m, fiind dezmembrata grav. Lângă aparatul prăbuşit şi în apropierea acestuia, în raza de 200 m, au fost găsite aproximativ 20 de pachete de ţigări „Plugarul".   

Ambasada RM la Bucureşti, precum şi Consulatul RM la Iaşi, se află în contact permanent cu organele de investigaţie din România pentru a oferi informaţii operative în acest caz.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus