Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.05.2011

Soldatul care şi-a împuşcat mortal colegul a fost condamnat a 3 ani de închisoare

Procuratura militară Chişinău anunţă că militarul Batalionului nr.3 Independent al Forţelor de Menţinere a Păcii a fost condamnat astăzi la 3 ani de închisoare.

Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria militară Chişinău care l-a recunoscut pe soldat culpabil de încălcarea regulilor de mînuire a armei, care a provocat din imprudenţă decesul unei persoane.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală inculpatul a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.
Amintim că, pe 20 martie 2011 în jurul orei 1700 militarul serviciului în termen al Batalionului 3 Independent al FMP, dislocat în Coşniţa, Dubăsari a intrat în serviciul de gardă în calitate de santinelă, fiind-i repartizată arma - pistol mitralieră de model AK 74 şi două încărcătoarea a câte 30 de cartuşe fiecare de calibru 5,45 mm.

Aflîndu-se în fumoarul corpului de gardă, fără necesitate a cuplat încărcătorul pistolului mitralieră. În acest timp de el s-a apropiat soldatul Gorodişteanu Cornel care i-a introdus în ţeava armei un pix. Uitînd că încărcătorul armei este cuplat, militarul a apăsat pe trăgaci rănindu-l mortal pe colegul său în regiunea capului. Victima a decedat în drum spre Spitalul Clinic Militar Central, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus