Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-19/judecatorul-de-instructzie-a-dispus-scoaterea-de-sub-urmarire-penala-a-lui-anatolie-popushoi-21139.html
Data: May 19, 2011 (16:18)

Judecătorul de instrucţie a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Anatolie Popuşoi

Judecătoria Buiucani a anulat ordonanţa Procuraturii Anticorupţie de prelungire cu încă 3 luni a termenului de menţinere a cet. Anatolie Popuşoi, în calitate de bănuit în dosarul „Biotex-Com". Încheierea a fost emisă astăzi, de judecătorul de instrucţie Ion Morozan, care a calificat ordonanţa Procuraturii drept ilegală şi nefondată.

Procuratura Generală anunţă că va contesta prin recurs în anulare această încheiere a judecătorului de instrucţie.
Amintim că, cet. A. Popuşoi este cercetat penal în dosarul privind prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, în urma încheierii unui contract de arendă a 700 de hectare din pădurea Ţiganca, Orhei, în legătură cu încălcările admise la gestionare a fondului Agenţiei „Moldsilva".

Cauza penală a rezultat în urma controlului vizînd legalitatea transmiterii în arendă de către Agenţia pentru Silvicultură „Moldsilva" a unor loturi de teren din fondul silvic SRL „Biotex-Com", care, potrivit procurorilor, a constatat grave abateri de la legislaţie, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.