Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.05.2011

Igor Dodon a avut azi la Bruxelles câteva întâlniri cu oficiali europeni

În cadrul vizitei sale oficiale la Bruxelles, Igor Dodon, candidatul PCRM la funcţia de primar general al Chişinăului, a avut până în amiaza acestei zile câteva întâlniri cu oficiali ai comisiei europene.

Dintre acestea, menţionăm întâlnirea cu domnul Miroslav Lajcak, director executiv pentru Europa şi Asia Centrală, Serviciul European de Acţiune Externa, UE, ex-ministru de externe al Slovaciei. Discuţiile s-au purtat pe marginea aspectelor de integrare economică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. De asemenea, s-au făcut referinţe la situaţia politică din Republica Moldova, inclusiv la contextul actual electoral.

O altă întâlnire a avut loc în cabinetul domnului Dacian Cioloş, comisar pentru domeniul agriculturii în cadrul Comisiei Europene, ex-ministru al agriculturii din România. S-a discutat despre programele de dezvoltare rurală şi regională şi identificarea unor proiecte de modernizare regională a Republicii Moldova.

În cabinetul domnului Ştefan Fule, comisarul european pentru extindere, Igor Dodon a comunicat cu reprezentanta domnului Fule, Alena Obrusnikova. Comunicarea s-a axat pe programe de dezvoltare regională în cadrul politicii de bună vecinătate şi posibilitatea de atragere a fondurilor pentru proiecte transfrontaliere.

În cadrul discuţiilor, Igor Dodon a accentuat că integrarea europeană trebuie să aibă la bază o integrare economică, prin care iniţial să fie ridicate standardele de viaţă în Republica Molodva. Igor Dodon a discutat oportunităţile lansării unor noi proiecte de dezvoltare a infrastructurii în municipiul Chişinău, intensificarea relaţiilor de comerţ şi atragerea investiţiilor.

În opinia lui Igor Dodon, Republica Moldova trebuie să dezvolte un parteneriat economic echilibrat, şi în Est, şi în Vest, iar la nivel de modernizare a capitalei, există oportunităţi reale şi foarte atractive, nevalorificate până acum, de atragere a investiţiilor pentru dezvoltarea Chişinăului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus