Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.05.2011

Delegaţia Uniunii Europene în R.Moldova a deschis 5 noi Centre de Informare ale Uniunii Europene la Bălţi, Chişinău, Cahul şi Comrat

Centrele de Informare ale Uniunii Europene (CIUE), nou-create, sunt găzduite de Universităţile din principalele oraşe ale Republicii Moldova, şi anume: la Chişinău - de Academia de Studii Economice şi Universitatea de Stat din Moldova, la Bălţi - de Universitatea de Stat „Alecu Russo", la Cahul - de Universitatea de stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu" şi la Comrat - de Universitatea de Stat din Comrat.

CIUE oferă publicului interesat informaţii şi literatură de specialitate care acoperă o gamă vastă de domenii, printre care programele şi instrumentele UE dedicate ţărilor care fac parte din Politica Europeană de Vecinătate, inclusiv Republica Moldova, legislaţia UE, regulile de afaceri şi, nu în ultimul rând, informaţii din cultură.

CIUE oferă acces liber la resursele sale şi sunt deschise publicului interesat, inclusiv tinerilor, studenţilor, specialiştilor din diverse domenii şi oamenilor de afaceri.

Reţeaua CIUE din Republica Moldova va primi materiale şi literatură de specialitate gratuite de la Biroul de Publicaţii al Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg. În acest sens, a fost semnat un acord cu fiecare Universitate-gazdă în cadrul căruia Uniunea Europeană s-a angajat să livreze permanent materiale solicitate de coordonatorii CIUE.

În prezent, în Republica Moldova, activează 6 CIUE, inclusiv cele 5 CIUE deschise recent şi un CIUE care a fost deschis în 2007 şi este găzduit de Universitatea de Medicină şi Farmaceutică din Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus