Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.05.2011

Ţigări la Sculeni şi act fals la Otaci

Potrivit Serviciului Vamal și Serviciului Grăniceri, traficul ilegal cu ţigări a luat amploare în ultima perioadă la frontierele Republicii Moldova, traficanţii mizînd pe "profitul" impresionant pe care îl pot obţine din comercializarea "la negru" a acestui tip de marfă. Cu această ocazie, colaboratorii Serviciului Vamal în comun cu ofițerii grăniceri şi cu alte instituţii abilitate, iau măsuri ferme, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi pentru reţinerea în vederea confiscării a mărfii traficate.

În urma unei misiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilegal cu ţigări întreprinse de către vameşi și grăniceri, în doar 24 de ore, au fost înregistrate două reţineri în baza transportării ilegale a produselor de tutungerie.

Astfel, în punctul de trecere a frontierei de stat „Sculeni" au fost supuse controlului, două autovehicule de model  „Mercedes" la volanul cărora se aflau cetăţeni ai Republicii Moldova.

În timpul efectuării controlului fizic al mijloacelor de transport, echipa mixtă a depistat 2198 pachete de ţigări "Winston", cu o valoare totală de 18800 lei, pentru care cei în cauză nu deţineau documente de provenienţă sau însoţire.
În ambele cazuri, ţigările au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferii au fost transmişi organelor abilitate pentru atragerea la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

Totodată, în baza analizei de risc, la ieşirea din ţară, în punctul de trecere „Otaci", a fost reţinut un automobil marca „BMW-525" înmatriculat în  regiunea transnistreană. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că paşaportul tehnic prezentat la control avea semne de falsificare. În baza cazului dat a fost întocmit un proces verbal, iar automobilul a fost reținut pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus