Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-18/cei-doi-rom-ni-care-scanau-carduri-bancare-de-la-bacomatele-din-moldova-au-fost-condamnatzi-21119.html
Data: May 18, 2011 (16:17)

Cei doi români care scanau carduri bancare de la bacomatele din Moldova au fost condamnaţi

Potrivit CCCEC, doi cetăţeni români, învinuiţi de interceptarea ilegală a informaţiei de pe carduri bancare, au fost condamnaţi de judecătoria sectorului Rîşcani, fiind supuşi unei amenzi în mărime de 12.000 lei şi 14.000 lei.

 Aceştia au fost reţinuţi în aprilie de ofiţerii Centrului anticorupţie în colaborare cu serviciul de securitate al unei bănci comerciale din Chişinău.

Tinerii au fost documentaţi de CCCEC  mai mult timp, experţii Centrului urmărindu-i şi fixînd  faptul montării tehnicii speciale pentru scanarea informaţiei de pe banda magnetică (skimmer) a cardurilor bancare.

Totodată, a fost documentat şi faptul extragerii aparatajului video (mini-videocameră) care filma momentul introducerii PIN-urilor.

Informaţia urma a fi utilizată pentru clonarea cardurilor bancare şi extragerea ulterioară a mijloacelor financiare.

La data de 13 aprilie,  unul dintre bănuiţi a fost reţinut în flagrant la ora 20.30 imediat ce a demontat utilajul. La percheziţie acesta a fost depistat asupra sa.

Experţii au examinat aparatajul ridicat pe care au găsit amprente digitale şi informaţie furată de pe 90 de carduri bancare, informaţie confirmată de specialiştii băncii. Anterior, la un alt bancomat din Chişinău care aparţine aceleiaşi bănci a fost depistat aparataj asemănător după metoda de confecţionare.

A doua persoană a fost reţinută în aceiaşi zi la domiciliul, închiriat de ambii.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 260 (indice prim) Cod penal - „interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice".

Precizăm că ambii au antecedente penale, fiind condamnaţi pentru diferite infracţiuni în România şi Italia.