Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.05.2011

Un grup de 25 de întreprinzători autohtoni participă la o misiune economică în Germania

Potrivit CCI, în perioada 17-19 mai 2011, un grup 25 agenţi economici autohtoni, condus de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Gheorghe Cucu, participă la o misiune economică în or. Hamburg, Germania, în contextul vizitei oficiale în această ţară a prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat.

Misiunea economică în Germania este organizată de CCI a Moldovei în colaborare cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului , Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania, CCI Hamburg şi Comitetul de Est al Economiei Germane.

Potrivit directorului Departamentului Dezvoltarea Competenţelor al CCI a RM, Mihai Bîlba, astăzi,17 mai, oamenii de afaceri din Moldova vor vizita compania germană „Mabanaft Hamburg".

Pe 18 mai, în or. Hamburg, oficiali din Republica Moldova şi Germania, precum şi agenţi economici din ambele state vor participa la un forum de afaceri, în cadrul căruia vor fi prezentate oportunităţilor de investiţie în Republica Moldova, în special cele din sectorul agroalimentar, transport şi logistică, va fi expusă experienţa investitorilor germani în ţara noastră. De asemenea, va fi organizată o Bursă de cooperare, unde oamenii de afaceri din Moldova vor avea posibilitatea de a purta discuţii separate cu întreprinzători din Germania.

Menţionăm că misiunea economică în Germania are drept obiective principale: intensificarea relaţiilor comercial-economice moldo-germane, identificarea noilor posibilităţi de afaceri şi atragerea investiţiilor, promovarea produselor şi serviciilor moldoveneşti pe piaţa Germaniei şi cea a Uniunii Europene.

Conform datelor statistice, volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Germania, în anul 2010 a înregistrat suma de 370,1 mil. USD, cu 12,9 % mai mult faţă de 2009.

Exportul de mărfuri realizat în perioada analizată a înregistrat suma de 75,4 mil. USD şi a rămas la acelaşi nivel faţă de perioada similară a anului precedent. Importul de mărfuri efectuat în 2010 în Republica Moldova din Republica Federală Germania a însumat 294,7 mil. USD, majorându-se cu 16,8 % în raport cu 2009.

După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în 2010, Germania se situează pe locul 5 între partenerii cu care Republica Moldova întreţine relaţii comerciale.

În Moldova funcţionează circa 170 de întreprinderi cu capital german.

Ser

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus