Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.05.2011

Marian Lupu a semnat la Sankt Petersburg un acord cu Serghei Mironov

Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președintele Parlamentului, participă, ieri, 17 mai 2011, la cea de-a 36-a ședință plenară a Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI, care se desfășoară la Sankt-Petersburg.

Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președintele Parlamentului, a avut o întrevedere bilaterală cu Serghei Mironov, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse.

În cadrul întrevederii, Preşedintele interimar Marian Lupu a semnat și un acord cu Serghei Mironov, Preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Rusiei. Potrivit acordului, în Republica Moldova va fi înfiinţată o filială a Institutului Internaţional de Monitorizare şi Dezvoltare a Democraţiei, Parlamentarismului şi a Drepturilor Electorale a cetăţenilor din statele CSI.

Președintele Marian Lupu a declarat că Parlamentul Republicii Moldova este deschis unui dialog constructiv și pragmatic cu Consiliul Federației al Adunării Federale a Rusiei, pentru aprofundarea colaborării interparlamentare la nivel de comisii parlamentare de profil și grupuri de prietenie.

În context, Serghei Mironov a menționat dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare  pe dimensiunea parlamentară dintre Republica Moldova și Federația Rusă, optînd pentru menținerea unei dinamici pozitive a relațiilor dintre țările noastre.

La Sankt-Petersburg Marian Lupu a avut întrevederi bilaterale cu omologi din statele participante la reuniune, precum și cu alți oficiali din Federația Rusă și Comunitatea Statelor Independente, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus