Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-17/managerii-moldoveni-vor-fi-instrui-i-in-cadrul-unor-companii-din-germania-21097.html
Data: May 17, 2011 (12:32)

Managerii moldoveni vor fi instruiți în cadrul unor companii din Germania

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, va avea întrevederi cu Secretarul parlamentar de stat din cadrul Ministerului Federal al Economiei şi Tehnologiei, Peter Hintze, urmând să semneze cu acesta un Memorandum de cooperare între cele două instituţii.

Documentul prevede instruirea managerilor moldoveni în cadrul unor companii din Germania, stagiu de practică ce urmează a fi finanţat din bugetul Republicii Federale Germania. Programul va fi valabil până în anul 2014 şi va fi implementat în Republica Moldova de către Camera de Comerţ şi Industrie. Până acum 59 de manageri moldoveni au efectuat stagii similare la întreprinderi germane.

La Berlin, vicepremierul Valeriu Lazăr va mai avea întrevederi cu conducerea unor companii din domeniul editorial, al consultanţei de business şi energetic.

Potrivit Ministerului Economiei, în cea de a doua zi a vizitei, Valeriu Lazăr se va alinia la delegaţia condusă de Prim-ministrul Vlad Filat, pentru a participa la forumul economic, organizat la Camera de Comerţ din Hamburg, în cadrul căreia va prezenta oportunităţile investiţionale şi comerciale din Republica Moldova.