Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-17/in-perioada-2528-mai-la-chishinau-se-va-desfashura-forumul-intreprinderilor-mici-shi-mijlocii-21094.html
Data: May 17, 2011 (11:18)

În perioada 25-28 mai, la Chişinău, se va desfăşura Forumul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul Forumului va avea loc un şir de evenimente publice, printre care expoziţia IMM, la care şi-au anunţat participarea circa 220 de companii. Acestea reprezintă o gamă largă de activităţi, inclusiv industria alimentară, producători de mărfuri industriale şi textile, de mobilă şi materialele de construcţie, de articolele de artizanat şi suvenire confecţionate de meşteri populari, servicii informaţionale, bancare şi de creditare, produse chimice casnice şi birotică, servicii în sectorul agroindustrial etc.

De rând cu micii antreprenori din raioanele Orhei, Ungheni, Hânceşti, Călăraşi, Sângerei, Criuleni, Soroca, prezenţa cărora a devenit deja o tradiţie, la actuala ediţie participă alte 9 raioane.

Totodată, vor participa cu standuri diferite instituţii de stat care vor oferi informaţii despre serviciile oferite, inclusiv Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Biroul Naţional de Statistică, etc.

În cadrul Forumului, la 26 mai 2011, va avea loc Conferinţa Internaţională a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii cu genericul „Realizări şi perspective", la care vor participa şi experţi din Uniunea Europeană. În cadrul conferinţei vor fi prezentate proiectele de suport pentru IMM-uri, rolul infrastructurii de suport în afaceri în promovarea IMM (incubatoare de afaceri, parcuri industriale), puse în discuţie constrângerile şi recomandările în domeniul financiar şi fiscal, reieşind din experienţa ţărilor OCDE, examinate studii de caz privind aplicarea tehnologiilor avansate de eficienţă energetică, etc.

La 27 mai, la sesiunea de închidere a Forumului, se vor face totalurile Concursului republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii", cu înmânarea premiilor şi distincţiilor de stat.

Inaugurarea oficială a Forumului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii va avea loc la 25 mai 2011, ora 12:00, în pavilionul central al Centrului Internaţional de Expoziţii "Moldexpo" S.A.

Agenda detaliată poate fi consultată pe site-ul Ministerul Economiei, la adresa http://mec.gov.md/node/2726.