Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.05.2011

Igor Corman a avut o întrevedere cu Konstantin Kosaciov, președintele Comitetului pentru afaceri externe al Dumei de Stat a Federației Ruse

Președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană Igor Corman a avut ieri o întrevedere cu Konstantin Kosaciov, președintele Comitetului pentru afaceri externe al Dumei de Stat a Federației Ruse, aflat într-o vizită la Chişinău la invitația lui Igor Corman.

În cadrul dialogului părțile au făcut un amplu schimb de opinii asupra stadiului actual al relaţiilor moldo-ruse şi perspectivele de dezvoltare a acestora. În centrul discuțiilor s-a aflat problema reluării unei cooperări plenare pe linie interparlamentară, bazată pe deschidere reciprocă și pragmatism. În context, Igor Corman a informat despre crearea în cadrul Parlamentului Republicii Moldova a grupului de prietenie cu Federaţia Rusă și, în calitate de membru al acestuia, și-a exprimat dorința de a întări contactele cu parlamentarii din Rusia.


De asemenea, Igor Corman a propus reluarea activității Comisiei interparlamentare de cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse.

Konstantin Kosaciov, susţinînd aceste intenții, şi-a exprimat speranţa că acești pași vor da un nou imbold dialogului între cele două legislative, precum și a relațiilor moldo-ruse în ansamblu.

Igor Corman și Konstantin Kosacev au discutat și alte aspecte ale cooperării bilaterale, inclusiv în cadrul diverselor structuri parlamentare internaţionale, în primul rînd, în cadrul Adunării Interparlamentare a CSI, a Adunării Parlamentare OCEMN și altele, anunșă un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus