Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-13/pentru-trei-infractziuni-un-minor-a-fost-condamnat-la-10-ani-inchisoare-21047.html
Data: May 13, 2011 (13:10)

Pentru trei infracţiuni, un minor a fost condamnat la 10 ani închisoare

Un omor, un furt şi o tîlhărie - toate comise de un singur minor au ajuns să fie investigate de Procuratura Făleşti.Din datele procurorilor rezultă că, tînărul în vîrstă de 17 ani a pătruns într-o locuinţă din mun. Bălţi, de unde a sustras bani şi bunuri în sumă de 15 mii lei.

Două săptămâni mai tîrziu, fiind în stare de ebrietate, într-o altă locuinţă din aceeaşi localitate, el l-a agresat fizic pe stăpînul casei în care stătea la gazdă concubina acestuia. Inculpatul a sustras bunuri din casa victimei în valoare de 2500 lei.

În octombrie 2010, aflîndu-se la hramul unui sat din raionul Făleşti, el s-a încăierat la bătaie cu un grup de tineri din localitate. În timpul bătăii, el a înjunghiat mortal cu un cuţit un alt tînăr.

Procurorii menţionează că inculpatul a mai fost anterior judecat, provine dintr-o famile social vulnerabilă, tatăl căruia se află după gratii.

Instanţa de judecată a condamnat minorul pentru acţiunile sale criminale la 10 ani închisoare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.