Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-13/o-misiune-de-afaceri-din-regatul-suediei-va-vizita-moldova-la-finele-lunii-mai-21044.html
Data: May 13, 2011 (12:55)

O misiune de afaceri din Regatul Suediei va vizita Moldova la finele lunii mai

Programul vizitei unei misiuni de afaceri suedeze a fost discutat în cadrul unei întrevederi între viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman.

Din misiune vor face parte companii interesate de diverse sectoare ale economiei moldoveneşti, inclusiv de proiecte de infrastructură şi eficienţă energetică. Dna Tersman a solicitat informaţii referitor la reformele economice cu impact asupra mediului de afaceri, programul de achiziţii publice şi cel de privatizare în Republica Moldova.

Valeriu Lazăr a informat că au fost elaborate nouă studii de fezabilitate pentru crearea parcurilor industriale pe teritoriul Republicii Moldova, care vor fi puse la dispoziţia companiilor suedeze. "Suntem pregătiţi să prezentăm proiecte concrete, spre deosebire de alţi ani, când forumurile oamenilor de afaceri însemnau discuţii generale despre avantajele Moldovei", a spus ministrul Economiei.
 
Potrivit Ministerului Economiei, părţile au discutat şi despre posibilitatea de a susţine capacitatea instituţională a Republicii Moldova de a atrage investiţiile străine, în special în partea ce ţine de reformarea Organizaţiei pentru Promovarea Exporturilor şi Atragerea Investiţiilor (MIEPO). "Conceptual, MIEPO va fi un ghişeu unic pentru investitorii străini care vor veni în Republica Moldova, care le va oferi atât informaţii şi consultanţă, cât şi contactele necesare," a declarat ministrul Economiei.

Intenţia noastră este de a ne ocupa de "investment hunting" , vânarea investitorilor şi convingerea lor să-şi mute producţia la noi în ţară, a mai spus Valeriu Lazăr.