Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.05.2011

Reţinut pentru mită de 10 000 euro

Potrivit CCCEC, 10 000 de euro ar fi estorcat administratorul provizoriu al unei întreprinderi declarate insolvabile prin hotarîre judecătorească, pentru a nu-şi exercita atribuţiile de serviciu. Potrivit denunţătorului, bănuitul ar fi pretins suma de 10 000 de euro contra promisiunii de a nu-i crea acestuia obstacole în exercitarea dreptului de creditor-ipotecar asupra unui imobil.

Astfel, sub controlul ofiţerilor Centrului anticorupţie, procedură documentată în conformitate cu legislaţia în vigoare, cetăţeanului i-au fost livraţi iniţial 3 500 euro, cealaltă parte a sumei estorcate urmînd a fi transmisă ulterior.

La data de 11 mai, 2011, în urma efectuării măsurilor operative de investigaţie, suspectul a fost reţinut în flagrant delict în incinta unei cafenele din str. Calea Ieşilor 11/2. La momentul reţinerii, bancnotele în sumă de 6 500 euro marcaţi „mită CCCEC" au fost perdate benevol.

Actualmente, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, cu tragerea la răspundere penală a persoanelor care se fac vinovate, ofiţerii instrumentează cauza penală pornită în temeiul art. 333 alin. (3) lit. a) Cod Penal al R. Moldova - „luare de mită".

Conform art. 333 alin. (3) lit. a) Cod Penal al R. Moldova responsabilitatea în cazul săvîrşirii infracţiunii de către persoane care gestionează organizaţii comerciale, obşteşti sau alte organizaţii nestatale se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus