Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.05.2011

Nu există cetăţeni moldoveni printre victimele celor două cutremure produse ieri în Spania

Potrivit MAEIE, nu există cetăţeni moldoveni printre victimele celor două cutremure produse ieri, 11 mai, în oraşul Lorca, provincia Murcia, Spania. Sunt datele preliminare oferite de autorităţile spaniole.

Ambasada Republicii Moldova la Madrid a contactat Direcţia Generală de Protecţie Civilă şi Urgenţe (Madrid, tel. +34 91 537 31 00) pentru a afla ultimele informaţii şi a verifica dacă există persoane cu cetăţenie a RM afectate de seisme. În lista persoanelor decedate nu se regăseşte vreun cetăţean moldovean, dar, deocamdată, nu se cunoaşte naţionalitatea tuturor persoanelor rănite în cutremur. În acest sens, misiunea noastră diplomatică menţine contactul permanent cu serviciile de intervenţie.

Conform datelor oficiale deţinute de către Ambasada Republicii Moldova la Madrid, în Regiunea Autonomă Murcia locuiesc 261 cetăţeni ai RM. Cutremurul a fost simţit, de asemenea, în provinciile - Andaluzia (982 cet. RM) şi Valencia (2.598 cet. RM). Seismul a fost resimţit uşor şi la Madrid, unde sunt înregistraţi oficial 3.009  moldoveni.

MAEIE exprimă condoleanţe familiilor celor decedaţi şi încrederea unei recuperări cît mai rapide a persoanelor rănite.

cuvinte-cheie:

Comentarii (4)

 

Sus