Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-12/expertgrup-economia-in-creshtere-cifre-noi-modele-vechi-21025.html
Data: May 12, 2011 (16:00)

Expert-Grup: Economia în creştere: cifre noi, modele vechi...

Trendul pozitiv, demarat în 2010 în unele sectoare ale economiei reale a continuat cu fermitate şi chiar s-a intensificat în primul trimestru al anului curent, ceea ce a determinat revizuirea principalilor indicatori macroeconomici. Pe 11 mai 2011 Ministerul Economiei ne-a bucurat cu o prognoză revizuită „în sus" a creşterii economice pentru 2011: 5%, comparativ cu 4,5% conform prognozei din februarie 2011. Într-o publicaţie recentă Expert-Grup anticipa avansarea PIB-ului cu până la 5,7% în anul curent în baza creşterii puternice a comerţului intern de bunuri şi servicii dar şi a numărului de ore lucrate în economie, care, spre deosebire de rata de ocupare, s-a redus mult mai moderat.

Bineînţeles, ne bucură aceste perspective, dar nu ne îmbătăm oare cu apă rece? Deşi aparent pozitive, aceste tendinţe pot fi temperate cu uşurinţă odată cu disiparea factorilor care le determină şi cu accentuarea riscurilor existente.