Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.05.2011

A fost contracarată o filieră transnaţională de contrabandă cu produse de tutungerie

La data de 9 mai curent, în rezultatul unui complex de operaţiuni desfăşurate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate al RM, cu suportul Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), precum şi a Biroului Regional pentru Combaterea Crimei Transfrontaliere (SECI) a fost contracarată o filieră transnaţională de contrabandă cu produse de tutungerie destinate comercializării pe „piaţa neagră" a UE. 

Astfel, graţie unei operaţiuni de succes, organele de combatere a crimelor economice au descoperit un depozit clandestin lîngă oraşul grecesc Megara ale unor filiere specializate în contrabandă pe teritoriul Uniunii Europene, cu cca. 62 mln. de ţigări din diferite ţări. 

Conform datelor de  investigaţii ale SIS, o parte din lotul de contrabandă a urmat calea maritimă, fiind exportat prin portul de mărfuri şi pasageri „Giurgiuleşti", deghizat sub un export legal în adresa unei ţări africane, informeaza Serviciul de Informaţii şi Securitate al RM.

Actualmente, Serviciul, în cooperare cu reprezentanţii serviciilor partenere, explorează  reţeaua transnaţională şi grupările implicate în vederea  documentărilor şi contracarărilor ce se impun.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus