Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.05.2011

Medic-şef suspectat de corupere pasivă

Potrivit CCCEC, ieri, 10 mai, ca urmare a unei sesizări parvenite în adresa Centrului anticorupţie, a fost reţinut medicul şef al Secţiei hemodializă a Spitalului Raional Cahul, fiind suspectat de corupere pasivă. Persoana cu funcţie de răspundere ar fi extorcat şi primit suma de 1000 Euro pentru promisiunea de a efectua o intervenţie chirurgicală de implantare a fistolei pentru hemodializă.

În rezultatul acţiunilor întreprinse de ofiţerii CCCEC, medicul a fost reţinut în flagrant delict, după primirea celor 1000 de Euro. În urma efectuării percheziţiilor, bancnotele marcate „mită CCCEC" au fost depistate pe masa de lucru a acestuia.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul articolul 324 al. 2 lit. c) Cod Penal al Republicii Moldova - „corupere pasivă".

Actualmente, suspectul se află în izolatorul de detenţie provizorie al Comisariatului de poliţie Cahul.

Conform art. 324 al.2 lit. c) CP al RM aceast tip de infracţiune se pedepseşte "cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus