Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.05.2011

Au fost condamnaţi pentru omor

Procurorii din Străşeni au investigat un caz zguduitor în care o bătrînă a fost jefuită şi omorîtă în bătăi de doi tineri. Din datele procurorilor reiese că, infractorii în vîrstă de 25 şi 27de ani ştiau că bătrîna era singură în casă, deoarece copiii acesteia erau la muncă peste hotare.

Cei doi au luat la bătaie victima cerîndu-i bani, primind refuzul, agresorii au bătut bătrîna pînă cînd aceasta a rămas nemişcată. Făptaşii au sustras bunuri în valoare de peste 12 mii lei şi au dat foc la casă pentru a ascunde urmele infracţiunii.

Pentru omor intenţionat şi tîlhărie inculpaţii au fost condamnaţi la 25 şi respectiv 21 ani închisoare.

Tot pentru omor, în baza probelor prezentate de procurori în instanţa de judecată, un bărbat a fost condamnat la 20 ani închisoare.

Potrivit Procuraturii din Glodeni, inculpatul în vîrstă de 42 ani ajuta victima la treburi casnice. După ce au servit împreună alcool, ei s-au luat la harţă. Agresorul a luat la pumni gazda pînă ultima a decedat.

Trei zile mai târziu, inculpatul a cimentat cadavrul victimei într-un coteţ din gospodăria ultimului cu scopul de a ascunde urmele crimei.

Un tînăr din raionul Cahul va face 18 ani de puşcărie pentru că şi-a omorît tatăl vitreg.

Din materialul probatoriu al procurorilor reiese că, consumînd alcool, fiul de 24 ani şi-a lovit tatăl cu mâinile şi picioarele, iar apoi i-a aplicat cîteva lovituri cu un topor.

Procurorii menţionează că, martori ai teribilului omor au fost doi fraţi minori ai inculpatului.

Într-un alt caz, care a avut loc în raionul Floreşti, cearta dintre doi amici s-a soldat cu moartea unuia dintre ei.

Amicii erau în ospeţie la mătuşa inculpatului, după ce au servit alcool între ei s-a iscat o ceartă. Cei doi au ieşit din gospodărie pentru a clarifica lucrurile. Unul dintre prieteni l-a luat la bătaie pe celălalt, iar apoi l-a lovit cu o coadă de sapă pînă ultimul a decedat.

Infractorul de 24 ani a fost condamnat la 8 ani 6 luni închisoare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus