Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.05.2011

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău a lansat astăzi noi cursuri de instruir pentru oameni de afaceri din R. Moldova

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău a lansat astăzi noi cursuri de instruir pentru oameni de afaceri din R. Moldova

Lansarea a avut loc în cadrul unui seminar organizat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova şi Camera de Comerţ a Statelor Unite în Moldova, la el participînd Ambasadorul SUA în Moldova, Asif Chaudry, şi  John Maxemchuk, Preşedintele Camerei de Comerţ ale Statelor Unite în Moldova  (AmCham Moldova).

Ambasadorul SUA la Chişinău a confirmat sprijinul ţării sale pentru dezvoltarea Republicii Moldova pe toate dimensiunile de colaborare.

Asif Chaudry a anunţat că Ambasada SUA va oferi mai multe oportunităţi de instruire pentru oamenii de afaceri din Moldova, menţionînd în mod special două dintre acestea - Programul SABIT şi Programul Cochran, lansate în cadrul evenimentului în cauză. Ambasadorul american a precizat că, prin intermediul acestor programe, va fi asigurată instruirea şi perfecţionarea profesională a specialiştilor din domenii prioritare pentru economia Moldovei: agricultura, tehnologiile informaţionale, comerţ etc. Iar scopul seminarului de astăzi este familiarizarea participanţilor cu oportunităţile de dezvoltare a relaţiilor  comerciale şi de afaceri cu SUA, precum şi identificarea partenerilor în SUA pentru valorificarea acestor oportunităţi.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova a menţionat, de asemenea, că ţara sa este al treilea, cel mai mare investitor în economia Republicii Moldova şi a dat asigurări că SUA va susţine în continuare reformele democratice şi dezvoltarea economică a ţării noastre.

Pe parcursul seminarului vor fi abordate subiecte ce vizează oportunităţi existente între SUA şi Moldova, relatate istorii de succes în acest sens, dar şi  prezentate informaţii despre programele guvernamentale specializate ale SUA destinate oamenilor de afaceri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus