Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-10/gas-natural-fenosa-implementeaza-noua-sa-marca-in-r-moldova-20981.html
Data: May 10, 2011 (19:40)

Gas Natural Fenosa implementează noua sa marcă în R.Moldova

Silvia Radu, Preşedinte RED UNION FENOSA şi Jose Luis Gomez Pascual, manager pentru ţară din cadrul RED UNION FENOSA au susţinut marţi, 10 mai, 2011, o conferinţă de presă consacrată lansării mărcii comerciale Gas Natural Fenosa în Republica Moldova. 

Noua identitate de talie internaţională în domeniul energetic, compania , s-a constituit în urma integrării companei Union Fenosa, prezentă în Republica Moldova prin RED UNION FENOSA, în altă companie energetică spaniolă - Gas Natural.

Sub aspectul potenţialului creativ şi de producere uman s-a constituit una din cele mai bune echipe de profesionişti ai sectorului la nivel mondial, capabilă să ofere cele mai eficiente soluţii energetice clienţilor săi. Gama şi ponderea activităţilor sale plasează compania Gas Natural Fenosa printre cele mai importante companii energetice din Europa.

Republica Moldova  este una din cele 25 de ţări în care-şi desfăşoară în prezent activitatea  compania energetică integrată Gas Natural Fenosa. RED UNION FENOSA este  succesoarea a trei  reţele de distribuţie a energiei electrice aparţinând  anterior statuluii, privatizate în  anul 2000 de compania spaniolă Union Fenosa, care a fuzionat în 2010 cu o altă companie spaniolă, Gas Natural, constituind astfel o mare companie de profil energetic, cu vaste activităţi pe plan mondial, informeaza un comunicat al companiei.

Gas Natural Fenosa reprezintă astfel o întreprindere energetică integrată, ce operează în domeniile  distribuţiei  de gaze, distribuţiei de energie electrică şi generarea energiei electrice, cu activităţi în 25 de ţări pe 5 continente, având peste 20 milioane de clienţi, dispunând de 18 000 MW putere instalată  de generare a energiei electrice, cu circa 30 miliarde m3 gaze livrate şi cu o cifră de afaceri de 20 miliarde de euro.