Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-10/compania-germana-draexlmaier-a-investit-4-milioane-euro-in-moldova-20993.html
Data: May 10, 2011 (22:45)

Compania germana „Draexlmaier” a investit 4 milioane euro in Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la inaugurarea locaţiei de producţie „Draexlmaier", amplasate în Zona Economică Liberă din municipiul Bălţi. În cadrul evenimentului, Prim-ministrul Vlad Filat a avut o întrevedere cu Fritz Draexlmaier, directorul companiei  germane "Draexlmaier".

„Mă bucur că deschiderea unei noi fabrici de către compania „Draexlmaier" are loc după un an de la întrevederea mea cu Cancelarul german Angela Merkel, în cadrul căreia am discutat şi despre acest proiect", a spus Vlad Filat. Premierul a menţionat cu satisfacţie că înţelegerile, la care s-a convenit atunci, au fost fructificate şi şi-a exprimat speranţa că la următoarea sa întîlnire cu Angela Merkel, care va avea loc pe 19 mai curent, va discuta despre noi investiţii germane în tara noastră.

Vlad Filat a remarcat contribuţia companiei la dezvoltarea economică a ţării noastre, subliniind că, din momentul intrării pe piaţa Republicii Moldova în 2007 şi pînă în prezent, compania a făcut investiţii de 4 milioane euro şi a creat mai mult de 2 000 locuri de muncă pentru locuitorii din mai multe raioane din nordul republicii (Bălţi, Glodeni, Rîşcani, Drochia, Făleşti, Floreşti şi Sîngerei).

La rîndul său, Fritz Draexlmaier a apreciat prezenţa Prim-ministrului la inaugurarea noii locaţii de producere a companiei „Draexlmaier", la Bălţi, şi susţinerea acordată de Guvernul Republicii Moldova în promovarea proiectelor investiţionale.

Fritz  Draexlmaier a precizat că compania, pe care o conduce, produce în Moldova panouri de comandă, cabluri şi componente electrice pentru automobile, la producerea cărora este foarte important de antrenat personal calificat, care a fost găsit în Republica Moldova.