Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-06/pldm-shia-retras-candidatul-din-cursa-pentru-primaria-capitalei-in-favoarea-lui-dorin-chirtoaca-20962.html
Data: May 6, 2011 (14:31)

PLDM şi-a retras candidatul din cursa pentru primăria capitalei în favoarea lui Dorin Chirtoacă

Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat decizia strategică de a face tot ce este necesar pentru ca alegerile pentru Primăria Chişinău să fie câştigate din primul tur de către candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană care este cel mai bine poziţionat în opţiunile alegătorilor din Chişinău. În acest sens, PLDM a decis să-l sprijine în cursa pentru funcţia de Primar General al capitalei pe actualul primar Dorin Chirtoacă. Despre aceasta a declarat azi, în cadrul unui briefing de presă, preşedintele PLDM, Vlad Filat.

„Este o decizie asumată, care are la bază un calcul strategic, o acţiune de responsabilitate şi maturitate politică. Nu este vorba despre o cedare, ci un sacrificiu pe care suntem datori să-l facem pentru a readuce normalitatea pe scena politică, un gest menit să salveze Republica Moldova de revenirea comuniştilor la putere", a precizat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a adresat un apel către colegii din alte partide democratice să se alăture acestui demers pentru a avea asigurată victoria AIE în Chişinău din primul tur.

În acelaşi timp, Vlad Filat a declarat că această campanie este una dintre cele mai murdare de până acum. "Numai în ultima lună zeci de colegi din PLDM au fost încercați prin diferite metode şi îndemnaţi să părăsească formaţiunea politică. Asemenea acţiuni nu am mai întâlnit de pe vremea când comuniştii căutau votul de aur la noi în partid", a menţionat Filat.

Preşedintele PLDM a transmis un mesaj membrilor şi simpatizanţilor partidului din toată ţara prin care i-a îndemnat să fie mândri de această decizie, de faptul că interesul naţional a fost pus mai presus de orgolii şi interese de partid. În context, Vlad Filat a accentuat că PLDM va lupta în continuare pentru a obţine un scor cât mai bun pentru partid atât în Consiliul Municipal Chişinău, cât şi în toată ţara.

Preşedintele PLDM a ţinut să-i mulţumească lui Victor Bodiu pentru modul în care a activat în calitate de candidat la funcţia de primar şi pentru că a acceptat fără ezitare decizia de astăzi, punând pe prim plan raţiunea.

La rândul său, Victor Bodiu a declarat că rămâne în fruntea listei de consilieri liberal democraţi pentru Consiliul Municipal Chișinău şi va continua activ campania electorală pentru înregistrarea unui rezultat cât mai bun al PLDM.