Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.05.2011

Procurorul General a plecat astăzi la Ankara pentru a semna Declaraţia de comun acord cu Ministerul Justiţiei din Turcia

Procurorul General, Domnul Valeriu Zubco a plecat astăzi la Ankara, pentru a semna Declaraţia de comun acord între Procuratura Generală a Republicii Moldova şi Ministerul Justiţiei al Republicii Turcia. Pe durata vizitei sale oficiale în Turcia, Procurorul General este însoţit de Gheorghe Leiciu, Procurorul UTA Găgăuzia.

Obiectivul central al Declaraţiei constă în dezvoltarea unei cooperări bilaterale în vederea prevenirii şi combaterii criminalităţii, cu precădere a cazurilor de corupţie, spălare de bani, trafic de fiinţe umane, a criminalităţi organizate şi transfrontaliere.

În limitele competenţelor şi conform legislaţiei din ambele state, părţile vor depune toată diligenţa şi vor coopera cu organele competente, în scopul facilitării şi accelerării procedurilor de acordare a asistenţei juridice, vor interacţiona în sensul acordării asistenţei logistice şi completării bazei metodice în domeniile de activitate.

Prezenta Declaraţie va intra în vigoare astăzi şi se va aplica pe toată durata valabilităţii Convenţiei Europene de asistenţă juridică în materie penală, semnată la Strasbourg pe 20 aprilie 1959.

După Italia, România, Irlanda, Ungaria şi Ucraina, Turcia este a şasea ţară cu care Procuratura Republicii Moldova a încheiat un acord de acordare a asistenţei juridice internaţionale.

Cu ocazia vizitei oficiale, Procurorul General, dl Valeriu Zubco va avea întrevederi cu Procurorul General al oraşului Ankara, oficialităţi din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Justiţiei din Turcia, cu Preşedintele Academiei Juridice din Ankara, precum şi va întreprinde o vizită la Penitenciarul din regiunea Sincan, Ankara, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus