Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.05.2011

Preşedintele Consiliului European va vizita R. Moldova pe data de 6 iulie 2011

Preşedintele Consiliului European va vizita R. Moldova pe data de 6 iulie 2011

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi la Bruxelles o întrevedere cu Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European. Vlad Filat a apreciat suportul continuu acordat de Consiliul European şi personal de Herman Van Rompuy Republicii Moldova în realizarea aspiraţiilor de integrare europeană şi a menţionat importanţa acestuia pentru ţara noastră.

„Sîntem antrenaţi într-un amplu proces de reforme, care, la sigur, va apropia momentul aderării noastre la Uniunea Europeană. Integrarea Europeană este prioritatea noastră şi acţionăm constant în vederea atingerii acestui obiectiv.

Vlad Filat a făcut o scurtă trecere în revistă a realizărilor înregistrate de Moldova în contextul negocierilor pe marginea Acordului de Asociere, implementării Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, dar şi în cea ce ţine de Acordul de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător.

„Aceste procese sînt de maximă importanţă pentru noi şi vom acţiona cu fermitate pentru a asigura finalizarea lor cu succes", a spus Prim-ministrul.

Preşedintele Consiliului European a menţionat importanţa continuării reformelor demarate de Guvern şi a cursului de democratizare a societăţii.

Herman Van Rompuy a anunţat că acceptă invitaţia pe care i-a făcut-o anterior Prim-ministrul Vlad Filat de a efectua o vizită în Republica Moldova. Vizita va avea loc pe data de 6 iulie 2011, informeazaerviciul de presa al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus