Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-03/primele-familii-shiau-obtzinut-un-apartament-prin-intermediul-programului-prima-casa-20910.html
Data: May 3, 2011 (20:03)

Primele familii şi-au obţinut un apartament prin intermediul Programului „Prima Casă”

Primăria  Chişinău anunţă despre semnarea primelor contracte de creditare pentru procurarea apartamentelor, prin intermediul programului „Prima Casă". Este vorba de 3 familii din capitală, care au semnat deja contractul de împrumut şi au obţinut Certificatul de garanţie din partea Primăriei municipiului Chişinău.

Un metru pătrat de locuinţă construită în cadrul Programului „Prima Casă" variază între 350 şi 500 Euro, în dependenţă de starea în care va fi distribuită locuinţa solicitantului. De menţionat că termenul de depunere a dosarelor pentru Programul „Prima Casă", iniţiat de Primăria Chişinău, este nelimitat. Municipalitatea a lansat proiectul respectiv în toamna anului 2010.

Beneficarii primelor contracte de creditare în cadrul programului „Prima Casă" au optat pentru locuinţe de pe piaţa secundară. În zilele următoare urmează a fi aprobate alte 15 contracte. 

În cadrul şedinţei operative de astăzi de la Primărie, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a înmânat oficial familiilor beneficiare Certificatele de garanţie, care asigură instituţia bancară că împrumutul va fi returnat în condiţiile prevăzute. Edilul-şef a ţinut să felicite cele 2 familii, Antoci şi Manea din sectorul Botanica, care  activează în sfera învăţământului, pentru faptul că au avut încredere în autorităţile locale şi au aplicat pentru programul „Prima Casă". Dorin Chirtoacă le-a urat beneficiarilor să aibă parte de o viaţă armonioasă în noile locuinţe şi cu mai multe posibilităţi pentru membrii familiei. 

La moment, cetăţenii care aplică pentru programul municipal de asigurare cu locuinţe „Prima Casă" au posibilitatea să aleagă din 4 variante: pentru un apartament din blocul locativ ce urmează a fi edificat pe str. Ghioceilor, în aproximativ 2 ani; pentru blocul locativ din bd. Mircea cel Bătrân, care va fi dat în exploatare în decursul unui an; pentru o locuinţă la tip mansardă, care costă mai ieftin sau pentru locuinţe de pe piaţa secundară, a căror preţuri se încadrează în Programul municipal.

 Eligibile pentru programul „Prima casă" sunt persoane fizice care nu au o locuinţă ori dispun de suprafeţe de locuit mai mici decât norma sanitară, 12 metri pătraţi pentru o persoană; au viză de domiciliu sau lucrează în municipiul Chişinău şi pot demonstra venituri lunare care le permit să achite în rate costul apartamentului.