Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.05.2011

A utilizat numele colaboratorilor CCCEC pentru a-şi rezolva problemele financiare

Potrivit CCCEC, un tînăr din capitală a fost reţinut de Centrul anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă, exprimat prin extorcarea a 1500 euro de la un agent economic.

Astfel, cetăţeanul în cauză, susţinînd că are influenţă asupra colaboratorilor CCCEC, a estorcat şi primit de la directorul unei întreprinderi, suma de 1500 euro pentru a soluţiona pozitiv materialele aflate la examinarea ofiţerilor anticorupţie privind relaţiile dintre compania pe care o conduce cu o firmă „fantomă".

Bărbatul a fost reţinut de CCCEC în comun cu Procuratura Anticorupţie în timp ce primea de la partea vătămată suma de 1000 euro, anterior primind suma de 500 euro.

Acesta şi-a recunoscut vina, menţionînd că a utilizat numele colaboratorilor Centrului anticorupţie pentru a-şi rezolva problemele financiare.

Totodată, CCCEC a efectuat o percheziţie la depozitul utilizat de acesta din strada Uzinelor, mun. Chişinău. În cadrul percheziţiei au fost găsite documente contabile şi primare, ştampile, contracte şi procuri ale unor firme delicvente şi „fantomă".

Actualmente se întreprind un complex de măsuri procesual-penale pentru stabilirea rolului învinuitului în gestionarea firmelor „fantome", cît şi identificarea complicilor acestuia.

Învinuitul este cercetat în stare de libertate, aflîndu-se sub control judiciar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus