Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-05-02/vlad-filat-a-semnat-astazi-o-dispozitzie-privind-sporirea-masurilor-de-securitate-20903.html
Data: May 2, 2011 (22:11)

Vlad Filat a semnat astăzi o dispoziţie privind sporirea măsurilor de securitate

Prim-ministrul Vlad Filat a semnat astăzi o dispoziţie privind sporirea măsurilor de securitate ca urmare a ultimelor evenimente de nivel internaţional ce vizează combaterea terorismului.

„În legătură cu ultimele evenimente în plan internaţional ce vizează combaterea terorismului, solicit sporirea măsurilor de securitate în locurile publice, în special la punctele de trecere a frontierei, la Aeroportul Internaţional Chişinău, în transportul public de pasageri, la misiunile diplomatice ce activează în Republica Moldova, instituţiile publice, alte locuri ce necesită securitate sporită", se spune în dispoziţie.

Documentul semnat de Prim-ministru este adresat Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Serviciului Grăniceri, Serviciului Vamal.

Autorităţile vizate urmează să întreprindă măsurile necesare, conform atribuţiilor stabilite prin lege, informează SErviciul de presă al Executivului.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anuntat luni dimineata, ca liderul retelei al- Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis in Pakistan. Intr-un mesaj pentru natiune, Obama a salutat ajutorul oferit de autoritatile de la Islamabad. Cadavrul lui Osama bin Laden a fost aruncat in mare. Cotidianul The Guardian a relatat ca trupul acestuia urmeaza sa fie ingropat in mare, pentru a se evita transformarea mormantului acestuia in loc de pelerinaj, asa cum s-a intamplat in cazul lui Sadam Hussein.