Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.04.2011

Marian Lupu a chemat oamenii de afaceri din Romania sa investeasca in R.Moldova

Presedintele interimar al R.Moldova, Maria Lupu s-a intalnit cu oamenii de afaceri din România, în cadrul unui eveniment organizat vineri de Camera de Comerț și Industrie a României.

Presedintele Marian Lupu, asistat de vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazar si ministrul Dezvoltarii regionale si Constructiei,  Marcel Raducanu, au prezentat asistentei oportunitatile mediului investițional moldovenesc, invitand oamenii de afaceri din Romania sa investeasca in Republica Moldova.

„Prioritatea guvernării actuale a RM este consolidarea și dezvoltarea relațiilor de parteneriat strategic cu România. Ne-am propus să schimbăm structura economiei pe calea atragerii de investiții în economia moldovenească, formînd condiții favorabile pentru a stimula interesul de a investi în RM. Vom face tot posibilul pentru a reduce presiunile admisnitrative asupra mediului de afaceri și vom asigura confortul necesar pentru activitatea agenților economici", a mentionat presedintele Marian Lupu.

Marian Lupu a chemat agenții economici din România să contribuie la modernizarea sectorului bancar din Moldova, odată ce de acesta depind banii pe care îi are la dispoziție sectorul real al economiei. „Echipa de la guvernare știe ce înseamnă un sistem de economie de piață, unul competitiv. Acestea nu sînt doar declarații, noi am demonstrat-o prin adoptarea de legi concrete. Volumul de investiții directe din România în Moldova este modest. Ponderea investițiilor române din totalul investițiile venite în țară atinge 8%. Acest fapt are la rădăcină animozitățile din trecut în cadrul dialogul politic dintre părți", a subliniat speakerul.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, s-a declarat gata să vină personal cu fonduri în Moldova:  „Dumneavoastră aveți oportunități speciale, diferite facilități, care nu se găsesc în România. Eu sînt businessman și m-ați convins să-mi extind afacerile și în Moldova".

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus