Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.04.2011

Preşedintele R.Moldova i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru sprijinul acordat în cazul inundaţiilor

Preşedintele R.Moldova i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru sprijinul acordat în cazul inundaţiilor

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, i-a mulţumit joi şefului statului român, Traian Băsescu, pentru sprijinul financiar acordat ţării sale, fără de care, spune oficialul moldovean, reconstrucţia caselor în urma inundaţiilor de anul trecut ar fi fost "o misiune imposibilă".

"Domnule preşedinte, voi profita de acest prilej pentru a vă mulţumi în mod particular pentru iniţiativa dumneavoastră de acordare a acestui ajutor financiar pentru R. Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro, pe o perioadă de patru ani. Înţelegem foarte bine că această decizie a fost adoptată în condiţii economice extrem de dificile, în condiţiile de austeritate care au fost determinate de criza economică mondială. Cu atât mai mult, domnule preşedinte, apreciem foarte înalt acest gest care a fost de mare ajutor", a spus preşedintele R.Moldova, la începutul convorbirilor tete-a-tete cu Traian Băsescu.

El a precizat că o parte din sprijinul financiar acordat de România s-a îndreptat spre diminuarea consecinţelor ultimelor inundaţii din R. Moldova.

"Vrem să vă zic, cu toată sinceritatea, că fără această asistenţă financiară, cred, era să fie aproape misiune imposibilă acea construcţie a caselor pentru sinistraţi şi aş vrea să menţionez, pentru toţi cetăţenii români, gratitudinea şi înaltă apreciere a poporului nostru", a spus preşedintele interimar al R.Moldova.

Marian Lupu şi-a început joi vizita oficială de două zile în România, fiind primit la Palatul Cotroceni de şeful statului român, Traian Băsescu.

Programul vizitei lui Marian Lupu include şi convorbiri cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc şi cu liderii grupurilor parlamentare. Mai sunt prevăzute întâlniri şi cu oameni de afaceri, potenţiali investitori, prin intermediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Din componenţa delegaţiei Republicii Moldova, aprobată miercuri de Guvernul de la Chişinău, fac parte trei miniştri - vicepremierul şi ministrul Economiei şi Comerţului, Valeriu Lazăr, ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru, şi cel al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan. Marian Lupu va fi însoţit şi de deputatul Igor Corman, preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, şi de o serie de funcţionari din cadrul guvernului şi ai preşedinţiei.

Vizita are loc la un an de la cea a predecesorului său, Mihai Ghimpu, care a semnat cu Traian Băsescu, la 27 aprilie 2010, instituirea unui parteneriat strategic între cele două ţări pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Tot atunci, a fost semnat şi acordul prin care România se angajează să acorde un ajutor financiar nerambursabil Republicii Moldova de 100 de milioane de euro, pe parcursul a patru ani, scrie Agerpres

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus