Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.04.2011

Filat, in vizita oficala in Germania

Filat, in vizita oficala in Germania

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu directorul executiv al Comitetului pentru Relaţii Economice cu Europa de Est din Germania, Rainer Lindner. În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte privind dezvoltarea relaţiilor moldo-germane şi cooperarea bilaterală în domeniul economic. Totodată, au fost discutate aspecte ce ţin de vizita oficală a Prim-ministrului Vlad Filat în Republica Federală Germania, care va avea loc în perioada 18-19 mai curent.

Rainer Lindner a menţionat importanţa acestei vizite, precum şi a participării Prim-ministrului Vlad Filat la lucrările Forumului Economic, care va avea loc în oraşul german Hamburg, în aceeaşi perioadă.

Oficialul a reiterat disponibilitatea Germaniei de a susţine şi în continuare Republica Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte obţinerea regimului liberalizat de vize cu UE şi a optat pentru amplificarea investiţiilor germane în Republica Moldova.

Directorul executiv al Comitetului pentru Relaţii Economice cu Europa de Est din Germania a specificat că, pe parcursul celor 6 ani de colaborare cu instituţiile din Republica Moldova, au fost realizate peste 300 de acţiuni comune în diverse domenii.

Părţile au convenit asupra unei întrevederi în cadrul vizitei Premierului moldovean în Germania, la care vor participa reprezentanţi ai mediului de afaceri german, dar şi asupra menţinerii unui dialog constant.

La întrevedere a participat Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Berthold Johannes, informeaza Serviciul de presa al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus