Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.04.2011

Din banii oferiţi de Primărie, persoanele nevoiaşe îşi vor putea procura un pui, un kg de zahăr şi de orez, un litru de ulei, 10 ouă, o pască

Cei 80 mii beneficiari, 60 mii pensionari şi 20 mii invalizi, au început să primească ajutorul de Paşti, în mărime de 100 lei, din partea Primăriei Chişinău. Astăzi, 60 de beneficiari de ajutoare de Paşti le-au fost oferite pachetele cu produse, în schimbul acestor bani. Pachetele sociale au fost împărţite de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

În semn de mulţumire, câteva bătrâne, au interpretat primele cântece pascale din acest an, în Sala de Şedinţe a Primăriei. Bătrânii s-au arătat mulţumiţi pentru grija ce le-o poartă autorităţile locale, subliniind necesitatea acţiunilor de binefacere şi susţinerea celor nevoiaşi, mai ales în preajma Sfintelor Sărbători de Paşti.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat că ajutorul de Paşti este un gest din partea Primăriei şi a Consiliului Municipal Chişinău, care au decis alocarea a 8 milioane lei din bugetul municipal. „Este efortul nostru comun, un gest de solidaritate din partea celor care au mai mult, pentru cei care au mai puţin", a subliniat Dorin Chirtoacă. Edilul capitalei a promis că pe viitor municipalitatea va încerca să vină, cel puţin de 2 ori pe  an, în asemenea mod, în sprijinul celor nevoiaşi.

Menţionăm că din banii oferiţi de Primărie, persoanele nevoiaşe îşi vor putea procura un pui, un kg de zahăr şi de orez, un litru de ulei, 10 ouă, o pască. Pachetul dat, în sumă de 99,6 lei a fost prezentat luni, la şedinţa serviciilor  municipale, de către directorul Pieţei Centrale. Ion Stratulat a precizat că toate produsele sunt autohtone, de la producător, în afară de crupele de orez. Uleiul este cumpărat în vrac, iar astfel banii ajung inclusiv de vopsea pentru ouă.

E de menţionat că beneficiarii de pensii de la Casa Naţională de Asigurări Sociale îşi pot primi deja ajutorul nominalizat de la oficiile poştale, iar pensionari şi invalizii Ministerelor de forţă (cu pensii mai mici de 1450 lei) îşi vor ridica banii începând cu ziua de miercuri, 20 aprilie, de la filialele Băncii de Economi, informeaza Serviciul de presa al Primariei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus